Korets historie

Vokalgruppen Harpernes historie

Vores historie tager sin begyndelse på Århus Folkemusikskole for ca. 40 år siden. Dengang hed vi Århus Folkemusikskoles Ungdomskor, og som navnet antyder, var vi blot ét af mange hold på den offentlige musikskole. Vores dirigent hed Vagn Pedersen, en dynamisk herre, som arrangerede koncerter i en stor del af byens institutioner, men også udlandsrejser til blandt andet England og mange forskellige byer i Tyskland.

Efter nogle uoverensstemmelser med musikskolen, startede Vagn Pedersen i 1984 sin egen musikskole og omdøbte koret til Århus Ny Korskoles Ungdomskor. Vi sang under dette navn indtil 1988, da Vagn Pedersen gik på pension – og så stod vi dér!

Ingen dirigent!

Hvad skulle vi gøre?

Vi fandt hurtigt ud af, at vi ikke kunne undvære hinanden, så noget måtte der gøres. Et af de ”gamle” medlemmer satte sig for at holde liv i koret, så hun foreslog, at vi fortsat skulle mødes hver 14. dag.

Som sagt, så gjort.

Det var rigtig hyggeligt, men på et tidspunkt savnede vi at optræde, så vi syntes, det var tid til at finde en ny dirigent.

De følgende år fik vi en lidt omtumlet tilværelse med flere forskellige dirigenter, som af forskellige grunde rejste igen.

Vi var omkring navne som Da Capo Koret og Afrodite Koret, men i 1992 ramte vi plet med det tvetydige navn Vokalgruppen Harperne, som vi syntes, stemte meget fint overens med vores identitet.

I september samme år holdt vi stiftende generalforsamling under det nye navn. Vores dirigent hed på det tidspunkt Birgitta Faddersbøll. Hun var organist i Mårslet Kirke.

I sommeren 1995 blev dirigent og pianist, Marianne Nørholm Villadsen, headhuntet ved Vilhelmsborg Festspil. Hun kom til at stå i spidsen for os de næste 12 år.

Vokalgruppen Harperne kunne i 2017 fejre 25-års jubilæum. Dette blev markeret med en koncert i Helsingør Theater i Den Gamle By sammen med solist Jesper Lundgaard. 

Samarbejdet med Jesper Lundgaard stammer fra vores medvirken i uropførelsen af musicaloratoriet ”Guds Gøgler - Frans af Assisi” af komponisterne Tove Lind & Tommy Jervidal, som blev opført i Musikhuset Aarhus i 2010. I efteråret 2013 opførte vi samme oratorium i Frans’ hjemby, Assisi, sammen med Randers Bykor. 

En fantastisk og næsten spirituel oplevelse at gå i Frans’ fodspor!

Siden 2007 har Allan Dahl Hansen svinget taktstokken og kunne således fejre sit 10-års jubilæum samme år som vores 25-års jubilæum.

Allan har lovet, at han ”bliver hængende” sammen med os de næste mange år.

 

dof